ConSil plus

          samen op pad naar positief denken

Sinds 2013 ben ik officieel internationaal erkend teacher van de filosofie van Louise Hay.

Ik ben trots dat ik overal ter wereld de workshops van Louise Hay volgens haar eigen script mag geven met nog een 50% extra eigen inbreng uit andere opleidingen die ik gevolgd heb.

Tijdens de workshops vinden er helende processen plaats en zie ik mensen werkelijk transformeren naar de beste versie van zichzelf.

Ik zie vooral in eerste instantie hoe al deze "tools" die ik de mensen aanleer in het leven van mijn cursisten hun werk doen,

waardoor er een stroom van overvloed en

positiviteit voor deze mensen komt.


Lees meer in de testimonials die kortelings worden toegevoegd aan de website.

I LOVE MY JOB AND I LOVE MY LIFE

Louise Hay

Wie is Louise Hay?

Louise Hay (87) is een internationaal bekende autoriteit op het vlak van persoonlijke groei en heling.

Ze verkocht van haar levenswerk ‘Je kunt je leven helen’ wereldwijd inmiddels meer dan 35 miljoen exemplaren. Het boek geldt vandaag de dag nog steeds als hét basisboek voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen en de kwaliteit van hun leven willen verbeteren.


Momenteel is Louise Hay weer helemaal ‘in’ met haar boek ‘Je kunt een buitengewoon leven creëren’, dat ze schreef samen met de bekende auteur Cheryl Richardson en het boek 'Je kunt het'.

Louise kende een jeugd vol mishandeling, armoede en geweld, leed aan kanker en ging door een pijnlijke scheiding.

Met haar 87 jaar staat ze vandaag de dag volop in het leven en het belangrijkste: ze is gelukkig!

Met haar stralende persoonlijkheid en door zelf het voorbeeld te geven in haar leven, is Louise voor velen een enorme bron van inspiratie.


Louises filosofie

Met haar liefdevolle en diepgaande inzichten maakt Louise ons duidelijk dat het leven niet zomaar iets is dat ons overkomt. We zijn geen hulpeloze speelbal van omstandigheden.

Het zijn net onze gedachten en overtuigingen over onszelf en over de wereld die vaak de oorzaak zijn van onze emotionele en lichamelijke problemen.

Gedachten zijn krachten', zal je al wel eens gehoord hebben.

We scheppen onze eigen werkelijkheid met wat we denken en voelen.

Wat we denken over onszelf en over de wereld wordt immers waarheid voor ons. Wat we geven, krijgen we terug.


Bewustwording

Gelukkig zijn gedachten maar gedachten en een gedachte kunnen we veranderen. Louise reikt ons in haar boeken en workshops manieren aan waarop we ons bewust kunnen worden van onze negatieve destructieve gedachtepatronen en de emotionele verwondingen die erachter schuilgaan. Deze diepgaand veranderen en helen zorgt ervoor dat we het heft van ons leven terug in handen kunnen nemen. Zo herontdekken we onze ware innerlijke kracht.


Van jezelf houden

Om je werkelijkheid naar wens te scheppen is het natuurlijk wel nodig dat je jezelf in de eerste plaats een gelukkig leven gunt. Voor Louise begint alles daarom bij jezelf graag zien. Ze leert ons dat van jezelf houden mag en zelfs heilzaam is. Onszelf goedkeuren en accepteren in het heden zijn de belangrijkste sleutels tot positieve veranderingen op elk gebied van ons leven.


OVER LOUISE HAY

"Ik weet dat ik wonderen kan verrichten in mijn leven."


De onlangs door de Australische media tot 'bijna een levende heilige' omgedoopte Louise Hay staat ook bekend als één van de oprichters van de zelfhulpbeweging. Haar eerste boek, Heal Your Body, werd uitgegeven in 1976, lang vóórdat het in de mode kwam om de verbinding tussen het denken en het lichaam te behandelen. In 1988 werd dit boek herzien en uitgebreid, en deze bestseller verspreidde Louise's ideeën in 33 verschillende landen, en werd vertaald in 25 talen.


Dankzij de helende technieken en de positieve denkwijze van Louise hebben miljoenen mensen geleerd om meer wensen in hun leven te realiseren, waaronder meer welbevinden in lichaam, geest en spirit. Haar eigen manier van denken heeft zich ontworsteld aan haar ellendige jeugd. Haar kindertijd was verre van harmonieus, ze kwam uit een arm gezin en haar tienerjaren werden vooral gekenmerkt door misbruik. Louise liep weg van huis en kwam in New York terecht, waar ze model werd en trouwde met een welvarende zakenman. Hoewel het leek alsof haar leven toen een wending nam, begon haar heling pas 14 jaar later, toen haar huwelijk werd beëindigd.


In New York, in 1970, begon Louise met wat haar levenswerk zou worden. Ze bezocht bijeenkomsten van de Church of Religious Science en volgde een opleiding tot predikant. Ze werd een populaire spreker binnen de kerk, en mensen begonnen haar om raad te vragen. Dit werk groeide al snel uit tot een fulltime carrière. Na een aantal jaren stelde Louise een naslaggids samen, waarin de mentale oorzaken van lichamelijke kwalen afzonderlijk werden besproken, en ontwikkelde positieve gedachtepatronen om ziektes een andere draai te geven en gezondheid te creëren. Deze verzameling was de basis voor Heal Your Body, ook wel liefkozend "het blauwe boekje" genoemd. Ze begon door de Verenigde Staten te reizen, waarbij ze lezingen gaf en workshops ontwikkelde over zichzelf liefhebben en ons leven te helen.


Louise kon haar zienswijze in praktijk brengen toen ze zelf de diagnose kanker kreeg. Ze onderzocht alternatieve mogelijkheden, in plaats van operaties en medicijnen, en ontwikkelde een intensief programma van affirmaties, visualisaties en reiniging door middel van voeding en psychotherapie. Binnen zes maanden was ze volkomen genezen van kanker.


In 1980 verhuisde Louise weer naar haar geboortestreek in het zuiden van Californië, en daar zette ze haar workshopmethoden op papier. Haar nieuwe boek You Can Heal Your Life werd in 1984 gepubliceerd. Daarin legt Louise uit hoe onze overtuigingen en ideeën over onszelf vaak de oorzaak zijn van onze emotionele problemen en lichamelijke kwalen, en hoe we door bepaalde methoden toe te passen ons denken en ons leven ten goede kunnen veranderen.


You Can Heal Your Life kwam op de bestsellerlijst van de New York Times, en bleef daar 13 weken lang. Er werden wereldwijd meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht.


In 1985 startte Louise haar beroemde steungroep "The Hayride", met zes mannen waarbij de diagnose AIDS was vastgesteld. In 1988 was deze groep uitgegroeid tot zo’n 800 man, die naar een auditorium in West-Hollywood verhuisde. Opnieuw begon Louise een beweging van liefde en ondersteuning, lang voordat mensen rode strikjes op hun revers begonnen te dragen. In die tijd schreef ze The AIDS Book: Creating a Positive Approach, gebaseerd op haar ervaringen met deze krachtige groep.


Louise heeft nu de leiding over Hay House, een succesvolle uitgeverij. Wat begon als een kleine onderneming in haar woonkamer heeft zich ontwikkeld tot een bloeiend bedrijf dat sinds het begin meer dan 10 miljoen boeken en audiotapes heeft verkocht. Hay House heeft veel bekende schrijvers binnen de zelfhulpbeweging onder haar vleugels, waaronder Wayne Dyer, Joan Borysenko en Doreen Virtue. Daarnaast zijn er de Hay Foundation en de Louise L. Hay Charitable Fund, twee door Louise opgerichte non-profit organisaties die veel verschillende organisaties ondersteunen; organisaties die zich onder andere richten op AIDS-patiënten, mishandelde vrouwen en andere mensen in onze samenleving die het zwaar te verduren hebben.


Louise’s helende boodschap is onderwerp geweest van vele artikelen in kranten en tijdschriften. Ze is overal op de wereld op televisie verschenen, en ze heeft een maandelijkse column, Dear Louise, in meer dan vijftig bladen in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Spanje en Argentinië. Op haar 81e is Louise trots op het uitkomen van haar allereerste film over haar leven en werk: Je kunt je leven helen - de film.


Als ze niet op reis is, geniet Louise ervan om te schilderen, te tuinieren en te dansen in haar huis in San Diego, Californië.